Handla musik på nätet

Onlinehandelns popularitet har med internet exploderat med åren och en av de mer populära butikerna är de som säljer musik.

Idag finns det många sätt att skaffa musik på och även olika format som skivor eller som filer på datorn. Det finns även streamingtjänster, men dessa är beroende av en internetuppkoppling och kan vara frustrerande om nätet skulle krångla. Lyckligtvis finns det butiker på nätet som säljer musik som kan skickas hem med posten.

cdon.com är en av de mest populära musiktjänsterna här i Sverige. Butiken har ett stort utbud av främst musik men även annat.

ginza.se är en annan stor onlinebutik här i sverige. Tjäsnten har funnits som katalog tidigare och gör minst lika mycket succé nu som då.

discshop.se är inriktade på att sälja skivor online, vare sig det är bluray-skivor för film eller om det är cd-skivor för musik. Sidan har många artister att välja mellan och har som ginza.se funnits i katalogform förut.

amazon.com är en den största onlinebutiken i världen med miljontals olika varor. Musikutbudet är givetvis otroligt stort och har idag över 350.000 artister att välja mellan. En sak att tänka på är att företaget är amerikanskt och allting står på engelska. Sen så har amazon ingen butik i Sverige vilket betyder att man måste tänka på fraktkostnader då man beställer från sidan.