När du ska köpa en ny mobil

Mobilerna håller inte som de gjorde förr i tiden. De ska vara så lätta och smidiga, men det gör dem också skörare. Både mjuk- och hårdvara överlever inte lika länge som de gamla telefoner. Därför köper vi nya telefoner lite oftare. Och när man väl ska köpa en ska man inte bara gå efter utseende eller märke. 

phone

Batteritid

Fundera på vad du använde telefonen till. Surfar du mycket? Tittar du på YouTube och spelar musik hela dagarna? Då vill du ha en telefon med lång batteritid eftersom allt som listades ovan är strömkrävande.

Storlek

Använder du telefonen inom jobbet och skriver många mail? Du kanske gillar att surfa runt och titta på serier under pendlingen till och från jobbet? Då borde din telefon ha en ganska stor skärm. Den är lättare att hantera när man ska skicka mail och titta på videos, samt mer plats för fingrarna när du ska skriva.

Tålig

Vill du alltid ha med dig telefonen, till och med när du badar? Är lite klumpig och har fumlar med händerna? Se till att köpa en telefon som tål att tappas, som tål damm och smuts och den får gärna vara vattentålig också. Majoriteten av de nya telefonerna på marknaden skryter om att de inte påverkas av damm och tål vatten (till en viss gräns).

Basegenskaper

Är du den sortens person som bara ringer och skickar några SMS? Någon som inte är intresserad av att surfa, titta på videos, lyssna på musik och andra saker på sin telefon. Då kommer du att komma undan billigt. Då räcker det med en budgettelefon som klarar av allting men kanske inte lika bra. Och vad spelar det för roll, när du ändå bara ska använda telefonen som en telefon?