Shoppa reservdelar

Alla med bil vet att förr eller senare så måste bilen servas eller lagas på något vis. Det vanligaste är att om man har en ny bil så ingår någon typ av servicegaranti som gör att du under en period lämnar in bilen på verkstad utan att behöva shoppa reservdelar eller fixa med med oljebytet.

BilmekanikerDagen kommer förr eller senare då det blir dags att göra detta själv, då kan man välja att lämna in bilen på verkstad och betala för de tjänsterna som behöver utföras eller så tar man på sig overallen och utför arbetet själv oavsett om det är att byta slitna styrleder eller utnötta krängningshämmare. Har man kunskapen och möjligheten till att meka med sin bil så kan man spara pengar. Att serva sin bil med oljebyte och annat gör att bilen kan hålla längre.

Om man tar för vana att när man tankar kolla upp olja, kylarvätska och annat så kan man passa på att fylla på det i samband med själva tankningen då kanske man slipper större problem i framtiden. Att sköta om sin bil gör också att kanske andrahandsvärdet inte sjunker så radikalt den dagen då du är i färd för bilbyte. Ge även din bil en tvätt lite nu och då och sköt om lacken så den inte glöms bort och blir matt och utan lyster. Att göra en lackbehandling av något slag gör det betydligt lättare att tvätta av din bil.