Shopping inför flygresan

Att flyga är ofta en förutsättning för att du ska få en chans att njuta av solen och dessutom är det många som reser i sin yrkesroll. För att inte flygresan ska bli för långtråkig eller till och med vara skadlig för dig finns det en del du kan shoppa innan du åker.

Svullna ben och stödstrumpor

De flesta upplever att benen svullnar när de flyger en längre tid. Det beror både på att flygresenärer sitter still under en lång tid samt att luftrycket i flygkabinen är lägre. Problemet kallas även av en del för ekonomiklassyndromet. En långflygning ökar risken för att få en blodpropp betydligt och enligt en artikel i Aftonbladet drabbas var tionde medelålders flygresenär. Enligt forskaren John Scurr är det 40 gånger större risk att få en blodpropp än som tidigare var känt. Ett riktigt bra hjälpmedel för de som befinner sig i riskzonen är att använda stödstrumpor. Hos olika webbutiker finns det bra stödstrumpor för både män och kvinnor. De har också specialanpassade resestrumpor, så kallade flygstrumpor för dig som ska ut på en långresa.

Bekväma kläder

Att klä sig rätt inför en långresa är aldrig lätt. Ofta är det kallt när du åker och varmt när du kommer fram. Förutom det vill du heller inte se alltför anskrämlig ut på flygplatsen. En bra lösning är att du klär dig i flera lager för att kunna ta av dig plagg när du blir för varm. Något som brukar fungera bra är exempelvis linnebyxor kombinerat med en t-shirt och en tjockare tröja.

Avkoppling på planet

En flygresa är ett bra tillfälle att läsa allt som du inte hinner med annars. Köp några tidningar eller en bra bok. Skaffa dig också en nackkudde för att få en bekvämare resa, men om du har tänkt ta en tupplur och har en fönsterplats är en vanlig kudde det bästa.