Shopping under graviditeten

Inför första barnet finns det massvis med saker som man måste köpa. En del saker är självklara, såsom säng och bilbarnstol, men andra saker är bra att ha men saker som man kanske inte kommer ihåg. 

shopping pregnant

Bra för mammans kropp

Saker som kosttillskott kan hjälpa dig att få en lite lättare graviditet genom att tillföra vitaminer och mineraler som den gravida kroppen behöver. Många gravida får järnbrist och behöver lite extra folsyra. Hos www.graviditetskollen.nu kan du beställa hem kosttillskotten till dörren. De har även bra tabletter för dem som vill öka chansen att bli gravid.

Amningen

Amningen är stunder då mamma och barn kan knyta starka band. Men amningen är också tärande, speciellt om man planerar på att amma under en längre tid. För det första kan du köpa en amningskudde som avlastar dina armar, du behöver inte bära barnets vikt under varje måltid. En annan sak kan vara att skaffa ett amningshalsband. När barnet blivit några veckor utforskar den sin omgivning med händerna medan munnen är upptagen. Dessa tillfällen leder ofta till att barnet sliter, klöser och nyper. Ett amningshalsband är till för att distrahera barnet och ge den något att leka med under måltiden. På www.tombjorn.com kan du köpa virkade halsband eller halsband av tyg. Allt material är ekologiskt och giftfritt!

Inför förlossningen

Se till att packa väskan i tid. Skriv en lista på vad du kan tänkas behöva på sjukhuset, inte bara för barnet utan för din egen del också. Innan du får åka hem kanske du vill lyssna på musik eller slappna av med en korsordstidning. Och innan förlossningen väl satt igång kan det bli många timmars väntan för mamma och pappa. Packa väskan tidigt så allting är färdigt. Vad man brukar ta med skiljer sig från person till person, men på www.mammasidan.se hittar du en lista på det essentiella.