Träningskläder

Utvecklingen på träningskläder har verkligen tagit fart och det var länge sedan vi såg Susanne Lanefelt i TV knipa med sina rosa leggings och stretchkläder. Och visst är det så att det går ett mode i träningskläder. Det som var populärt 1983 då Lanefelt gjorde TV debut som träningsexpert har utvecklats och ser helt annorlunda ut idag.

Oavsett om du är ute och springer eller tränar i grupp så vill man att det ska vara träningskläder av senaste snitt, och på samma sätt som det kneps i TV med moderiktig utstyrsel så har träningskläder ett syfte än idag. Något som man kan både svettas i men också känna sig fräsch och luftig i. Det är ju materialet som är den stora skillnaden från vanliga kläder till träningskläder. Materialet ska vara så kallat funktionsmaterial som låter kroppen andas och utformat så att du så obehindrat som möjligt ska kunna ta dig an den aktivitet du valt ett optimerat plagg för. Det ska vara dina färdigheter som sätter gränser och inte din utrustning, den ska snarare hjälpa och medverka till ökade prestationer för atleten. Ett hjälpmedel som gör det roligt att träna och som pushar dig vidare mot nya mål och upp mot nästa nivå.

Det underlättar något oerhört för kroppen när ditt valda plagg med lätthet transporterar bort fukt och svett och medverkar till en behagligare temperatur när du tränar. Om du istället skulle träna i vanliga kläder, kommer dom att bli tunga när dom blir fuktiga av all svett. Nuförtiden finns det kläder som passar alla typer av atleter, från nybörjare, till frekvent utövare till världseliten samt alla viktklasser. Det är lättare än någonsin förut att hitta träningskläder som man känner sig bekväm i. Du ska heller inte vara rädd att utmana dig själv av rätt anledningar: våga till exempel använda tajta byxor när du ska ut och träna även om du skulle råka ogilla dina ben. Din träning är endast till för dig och att låta någon annan sätta agendan på grund av vad kan komma att tycka är i det här fallet oviktigt. De tajta alternativ som finns på marknaden är enligt de allra flesta riktigt sköna att ha på sig och att röra sig i och överglänser allt som oftast alla andra alternativ.

Träning kan du också utföra under hela året. Du behöver inte springa runt i skoterskor och overall för att känna dig varm på vintern. Du kan enkelt hitta kläder som håller värmen men samtidigt transporterar bort fukten så du inte kyls ner av svetten. Under vinterhalvåret är lager på lager metoden att föredra.

  • Lager 1
    Detta är det lager du har närmast kroppen, då behöver du ett bra underställ som tar bort fukten från Kroppen.
  • Lager 2
    Det andra lagret är för att hålla dig varm, en tröja i till exempel fleece eller polyester
  • Lager 3
    Det yttersta lagret bör vara någon typ av ytterbyxa och jacka som kan hålla blåst och väta borta från dig.

Ja, som du nu redan vet så är det viktigt att ha rätt material på sina träningskläder och visst är det så att de även ska vara sköna att använda, så se till att köpa bra kvalité då du handlar dina träningskläder. Allt vad du behöver och betydligt mer hittar du hos www.lannasport.se, skulle du dessutom vara golf intresserad så hittar du även massor av golfprodukter på deras sidor!